Αναζητήστε πληροφορίες:   
   
  TUV


Εκδήλωση

3η ημερίδα της Ένωσης στο Βόλο & εκδρομή

4/6/2010 09:00
Συμμετοχή:Παρασκευή 4 Ιουνίου, 2010~ 09.00-15.00
Τεχνολογικό Πάρκο Βόλου, Α΄ Βιομηχανική Ζώνη Βόλου
Σάββατο 5 Ιουνίου, ολοήμερη εκδρομή(βλέπε παρακάτω)

3η ημερίδα της Ένωσης στο Βόλο & εκδρομή
“ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΨΥΚΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ”

«ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ»

Η ΕΕΒΨ διοργανώνει ένα μοναδικό διήμερο γεγονός στις 4 και 5 Ιουνίου στο Βόλο. Περνάμε ένα δύσκολο έτος για τις περισσότερες επιχειρήσεις, με αβέβαιο μέλλον και όλοι μας γνωρίζουμε ότι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που χρειάζεται να κάνουμε για να επιβιώσουμε είναι να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα και να μειώσουμε το κόστος μας.  Η Ένωση οργανώνει ένα μοναδικό γεγονός, το οποίο θα βοηθήσει σε θέματα που όλοι μας αντιμετωπίζουμε καθημερινά, θα παρέχει πρακτικές πληροφορίες πώς μπορούμε να μειώσουμε το κόστος και τέλος  θα αποτελέσει μία τέλεια ευκαιρία για συζήτηση και επικοινωνία μεταξύ των συναδέλφων.

 

Θέστε στον εαυτό σας τα επόμενα ερωτήματα:

 • Έχετε εκ βαθέων γνώση, τι πληρώνεται για την ενέργεια και γιατί;
 • Γνωρίζετε  τι σημαίνουν όλοι αυτοί οι  κρυμμένοι  αριθμοί ή τι είναι το «δεκαπεντάλεπτο» ;
 • Γνωρίζετε ποιο είναι το κόστος λειτουργίας ενός Ψυγείου και πώς να καθορίσετε μία δίκαια τιμή για τους πελάτες σας;
 • Καθώς από 1-1-2010 το R-22 είναι παράνομο στη ΕΕ, γνωρίζετε ποια είναι η πιο κατάλληλη μέθοδος να το αντικαταστήσετε;
 • Θέλετε να μάθετε πως θα αυξήσετε το χρόνο αποθήκευσης των φρούτων και λαχανικών στο Ψυγείο σας;
 • Θέλετε να μάθετε σχετικά με την πραγματική οικονομική κατάσταση στην Ελληνική αγορά και τρόπους να προστατέψουμε τους εαυτούς μας από πελάτες που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους;
 • Θέλετε να μάθετε τρόπους να εξοικονομείτε ηλεκτρική ενέργεια και να μειώνετε το κόστος στο ελάχιστο ;
 • Θέλετε να έχετε την ευκαιρία να περάσετε 2 μέρες συζητώντας με συναδέλφους που δίνουν τις ίδιες μάχες με εσάς σε καθημερινή βάση; Τότε σημειώστε την 4η και 5η Ιουνίου στο ημερολόγιο σας

 

 

Την Παρασκευή το βράδυ θα πάμε όλοι μαζί με πούλμαν για γεύμα εργασίας σε ένα από τα πιο διάσημα τσιπουράδικα του Βόλου. Θα έχουμε το χρόνο να ηρεμήσουμε και να συζητήσουμε με συναδέλφους από όλη τη χώρα καθώς θα δοκιμάζουμε πολλά διαφορετικά είδη θαλασσινών. 

 

Την επόμενη μέρα της ημερίδας θα πάμε εκδρομή με πούλμαν στο πανέμορφο Πήλιο, στον Άγιο Γεώργιο, από όπου θα ξεκινήσουμε ένα αξέχαστο περίπατο στα βουνά.  Ένας από τους πιο έμπειρους ξεναγούς της περιοχής θα πάει την ομάδα για περίπατο (βασικό επίπεδο) από τον Άγιο Γεώργιο μέχρι την Τσαγκαράδα, όπου και θα περάσουμε μέσα από τις πιο φανταστικές πλευρές του Πηλίου. Ο ξεναγός μας δημιούργησε το παρακάτω βίντεο ειδικά για εμάς(http://www.youtube.com/watch?v=HRK0NRXSCIY).  Για αυτούς που δεν ενδιαφέρονται για περιήγηση στο βουνό, θα περάσει το πούλμαν μέσα από το Βόλο μερικές ώρες αργότερα για να μεταφέρει την υπόλοιπη ομάδα  στη Τσαγκαράδα, όπου θα συναντηθούμε όλοι μαζί για γεύμα. 

 

Μετά τον πρωινό περίπατο θα καταλήξουμε στο διάσημο χωριό Τσαγκαράδα και θα απολαύσουμε γεύμα με τις τοπικές λιχουδιές και καθώς θα επιστρέφουμε μέσα από τα βουνά θα σταματήσουμε για καφέ – γλυκό στο χωριό Μηλιές όπου θα δούμε ένα από τα παλαιότερα τρένα ατμού, το οποίο ακόμα λειτουργεί. ΟΜΙΛΗΤΕΣ

 
Σωστές ενέργειες για την αντικατάσταση R-22”

Δανιήλ Παππάς, Διπλ.Μηχανολόγος Μηχ., Ecoref

 

Η υποχρεωτική απαγόρευση της ελεύθερης διακίνησης του ψυκτικού μέσου R22 από 1-1-2010 σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία 2037/2000 η οποία έγινε το 2007 νόμος και του Ελληνικού Κράτους, δημιουργεί έναν σοβαρό προβληματισμό όσον αφορά την σωστή επιλογή ψυκτικού μέσου στις μεγάλες  ψυκτικές εγκαταστάσεις που λειτουργούν με R22. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σήμερα η πληροφόρηση στον κλάδο των τεχνικών που ασχολούνται με τις ψυκτικές εγκαταστάσεις είναι ελλιπής. H απόφαση αντικατάστασης του R22 δεν πρέπει να είναι πρόχειρη, ούτε να στηρίζεται μόνο σε διαφημιστικές προτάσεις των πολυεθνικών χημικών βιομηχανιών, αλλά πρέπει να είναι απόρια μελέτης πλήθους παραγόντων.


“Κοστολόγηση δραστηριοτήτων ψυκτικής αλυσίδας ”

Νίκος Χαριτωνίδης, Πρόεδρος ΔΣ ΕΕΒΨ, Πολ. Μηχ/κός ΕΜΠ., Πρόεδρος ΔΣ ΨΥΓΕΙΑ ΑΛΑΣΚΑ, Δ/ντής Cryologic Εκπαιδευτική – Συμβουλευτική

 

Συχνά ακούμε παράπονα σχετικά με τις μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές στη βιομηχανία μας και αναρωτιόμαστε πως μερικές εταιρίες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τόσο φθηνά. Το αποτέλεσμα να πουλάμε κάτω του κόστους είναι κάτι που κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει- ο μακρύς δρόμος προς την πτώχευση. Είναι αλήθεια ότι πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν καθαρή εικόνα σχετικά με το λειτουργικό  κόστος  ενός Ψυγείου Δημόσιας Χρήσης. Η παρουσίαση αυτή θα βοηθήσει να αναλύσουμε το πραγματικό κόστος. Τέλος, από τις γνώσεις κοστολόγησης, ωφελούνται και οι επιχειρήσεις που έχουν ιδιόκτητες ψυχρές αποθήκες, αφού βελτιώνουν την επίδοσή τους αν γνωρίζουν τους οδηγούς κόστους.


 

Νομική υποστήριξη για επισφάλειες, ποια είναι η πραγματικότητα και πως μπορούμε να προφυλαχτούμε (DAS HELLAS) ”

Γεώργιος Τάσσης, Δ/ντης Εκπαίδευσης, D.A.S. - Hellas AE

 

Η οικονομική κρίση και οι συνέπειές της στην αύξηση των επισφαλών απαιτήσεων των επιχειρήσεων  - προτεινόμενες λύσεις αντιμετώπισης του φαινομένου - πρόγραμμα ασφάλισης Νομικής Προστασίας για τη διεκδίκηση ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων των επιχειρήσεων - συγκριτικά πλεονεκτήματα.

 

 

Μηχανισμός χρέωσης ΔΕΗ-Σημεία επέμβασης χρήστη”

Γιάννης Σιώρας, Βιομηχανικός Ηλεκτρολόγος – Ανάλυση ενέργειας, Benerg Energy Solutions

Η Παρουσίαση θα έχει ως σκοπό την ενημέρωση του ακροατηρίου για ένα θέμα που παρόλο που είναι μείζονος σημασίας για τα οικονομικά μιας εταιρίας , αγνοείται από τους ιδιοκτήτες της. Το θέμα αυτό είναι η ανάλυση των λογαριασμών της ΔΕΗ και ο τρόπος που χρεώνει τους βιομηχανικούς καταναλωτές. Για να κατανοήσουμε τον τρόπο που η ΔΕΗ χρεώνει, θα πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί το εθνικό σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας, ποιες ομάδες καταναλωτών υπάρχουν και ποια η σημερινή τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ. Επίσης παρουσιάζονται τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας καθώς και η αλήθεια για το συνημίτονο, τα δεκαπεντάλεπτα, και τις αιχμές.

 

“Αποθήκευση–Aνάκτηση ενέργειας σε ψυκτικά συγκροτήματα”

Κώστας Μπουζιάνας, Διευθυντής,  Ενεργειακή Ελλάδος ΕΕ

 

Περίπου το 20% της παγκόσμιας παραγωγής ηλεκτρισμού χρησιμοποιείται για τη κίνηση μονάδων Ψύξης και Κλιματισμού. Κακή διαχείριση της ενέργειας, αποτελεί σοβαρή σπατάλη πόρων και συμβάλλει στη παγκόσμια θέρμανση. Άριστες ευκαιρίες για εξοικονόμηση στη ψυχρή αποθήκευση αποτελούν η αποθήκευση της ψυκτικής ενέργειας, η παραγωγή ρεύματος με φωτοβολταϊκά και o φωτισμός ψυγείων με τη τεχνολογία των leds.

  

 

“Αύξηση διατηρησιμότητας φρούτων και λαχανικών στη ψυχρή αποθήκευση”

Ευάγγελος Σφακιωτάκης, Καθηγητής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Επιστημονικός σύμβουλος  GAB Hellas

 

Η ομιλία θα αναλύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην αποθήκευση φρούτων και λαχανικών και τις προτεινόμενες λύσεις. Όπως γνωρίζουμε η κυκλοφορία του αέρα είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη σωστή διατήρηση φρούτων. Ο καθηγητής με την εμπειρία του μεταξύ των άλλων θα παρουσιάσει πως μπορεί να γίνει σωστά το γέμισμα των θαλάμων.

 


Πρακτικοί τρόποι εξοικονόμησης στην ψύξη και  το κλιματισμό ”

Βασίλειος Μπουγάτσος ,Ηλ/γος-Μηχανικός ΕΜΠ, Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος Β.Μπουγάτσος ΑΤΕΕ

                               

Στην παρουσίασή μας αναπτύσονται μέτρα και τεχνικές που στοχεύουν στην μείωση της καταναλώσεως ενέργειας, τόσο σε νέες εγκαταστάσεις όσο και σε υπάρχουσες ψυκτικές εγκαταστάσεις. Ο οικονομικός σχεδιασμός στις νέες εγκαταστάσεις και η βελτίωση οικονομικότητας στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις.

 

Minimal charge σε συστήματα αμμωνίας (20-100kg) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ελαφριά βιομηχανία, για εμπορικούς η βιομηχανικούς σκοπούς- η λύση του μέλλοντος”

James Murray, Διαχειριστής, Advanced Refrigeration Concepts 

 

Θα αναπτυχθούν τα θετικά και τα αρνητικά στο θέμα της minimal charge NH3 το οποίο φαίνεται να είναι η λύση του μέλλοντος γιατί χρησιμοποιούνται  πολύ χαμηλές ποσότητες αμμωνίας, είναι πολύ ασφαλές, δεν υπάρχουν προβλήματα με διαρροές, δεν θα αυξηθούν τα ποσοστά ασφάλισης, είναι φιλική προς το περιβάλλον και πιο αποτελεσματική. Παρουσίαση δικτύου Enterprise Europe NetworkHellas

Στέλλα Βαϊνά , Υπεύθυνη  Σ.Β.Θ.Κ.Ε / Enterprise Europe Network-Hellas

 

Παρουσίαση της Ελληνικής Κοινοπραξίας  Enterprise Europe NetworkHellas, του μεγαλύτερου δικτύου ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στην Ελλάδα, το οποίο παρέχει υπηρεσίες διεθνούς επιχειρηματικής συνεργασίας, ενημέρωσης για ευρωπαϊκές πολιτικές, υπηρεσίες για την καινοτομία και τη μεταφορά τεχνολογίας, καθώς και υπηρεσίες για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα ευρωπαϊκά προγράμματα για την Έρευνα και την Τεχνολογική Ανάπτυξη.

 

Κόστος Συμμετοχής

 • Προ-εγγραφή, μέλη της Ένωσης και υποστηρικτών                                      € 130 ανά άτομο
 • Προ-εγγραφή, μη μέλη της  Ένωσης και υποστηρικτών                               € 160 ανά άτομο
 • Εγγραφή την ημέρα της εκδήλωσης, μέλη/μη μέλη                                     € 150/180 ανά άτομο
 • Γεύμα Παρασκευής                                                                                        € 35 ανά άτομο
 • Εκδρομή Σαββάτου                                                                                       € 75 ανά άτομο

 

Τρόπος εξόφλησης: Μετρητά κατά την είσοδο την ημέρα της Εκδήλωσης

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα υπάρξουν διαλείμματα  για καφέ και φαγητό

Υποστηρικτές:

 • Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος
 • Πανελλήνιος Σύνδεσμος Κατεψυγμένων Τροφίμων
 • Επιμελητήριο Μαγνησίας
 • Ελληνική Εταιρεία Logistics
 • ECSLA
 • IARW
 • WFLO
 • ILME

 

Χορηγοί Επικοινωνίας            

Περισσότερες Πληροφορίες

( Χάρτης, Προτεινόμενα Ξενοδοχεία, Έντυπη φόρμα εγγραφής, Επικοινωνία)
Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες και την έντυπη φόρμα εγγραφής για αποστολή με Fax ή E-mail επιλέγοντας εδώ (Εγγραφο Word)

Εγγραφή

Παρακαλούμε πατήστε το κουμπί "Δήλωση Συμμετοχής" για να εγγραφείτε στην Ημερίδα.Επιστροφή