Αναζητήστε πληροφορίες:   
   
  TUV


 Νέα > Νέα 2012 > ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΨΥΚΤΙΚΑ ΡΕΥΣΤΑ

Περιστατικά που αφορούν σε πλαστά ψυκτικά ρευστά έχουν εμφανιστεί στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων σε διάφορες περιπτώσεις, προσφάτως. Τα περιστατικά αυτά συχνά περιλαμβάνουν το ρευστό R40 (μεθυλοχλωρίδιο), μια επικίνδυνη χημική ένωση, ή άλλες ουσίες. Για παράδειγμα, υπάρχει η πεποίθηση ότι το R40 απεκόπη με R22 και πωλήθηκε σαν R134a σε διάφορες εταιρίες παροχής υπηρεσιών στην Ασία, και από αυτό προκλήθηκε μια σειρά εκρήξεων, μερικές από τις οποίες ήταν θανατηφόρες. Περιπτώσεις θανατηφόρων εκρήξεων που αφορούν στο R40 αναφέρθηκαν επίσης στη Ρωσία το περασμένο έτος.

           Το R40 μπορεί να διαλύσει το σώμα αλουμινίου ενός συμπιεστή, παράγοντας το εξαιρετικά εύφλεκτο, αυτοαναφλέξιμο τριμεθυλικό αλουμίνιο, το οποίο μπορεί να εκραγεί σε επαφή με τον αέρα. Στις εκρήξεις συχνά εμπλέκονταν εμπορευματοκιβώτια– ψυγεία, όμως R40 φέρεται να έχει βρεθεί σε στρατιωτικά οχήματα των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν τους τελευταίους μήνες.

          Παραγωγοί ψυκτικών ρευστών και διάφοροι οργανισμοί όπως η UNEP ή το Cermafroid έχουν ξεκινήσει ενημερωτικές εκστρατείες όπως το πρόγραμμα REN της UNEP. Έρευνα επίσης, διεξάγεται σε τρόπους ανίχνευσης της παρουσίας παραποιημένων ψυκτικών ρευστών σε συστήματα και την αφαίρεσή τους.