Αναζητήστε πληροφορίες:   
   
  TUV


 Νέα > Νέα 2012 > ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΨΥΓΕΙΑ-ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ
Στην εξαιρετικά δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύει τόσο η χώρα μας όσο και οι περισσότερες περιοχές το παγκόσμιου χάρτη, ίσως το μόνο εργαλείο για οικονομική επιβίωση των επιχειρήσεων, αλλά και των ιδιωτών είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Και στο παρελθόν όμως, που η οικονομική κατάσταση ήταν κάπως βελτιωμένη, πολλοί ήταν οι λόγοι που οδηγούσαν σε διερεύνηση τρόπων εξοικονόμησης ενέργειας, κυριότεροι από τους οποίους η περιβαλλοντική μόλυνση, η δυνητική εξάντληση των αποθεμάτων ορυκτών καυσίμων και άλλα. 
Ειδικά οι επιχειρήσεις Ψύχους αποτελούν ιδιαίτερα ενεργοβόρες εγκαταστάσεις και θέτουν αρκετούς περιορισμούς στη δυνατότητα μείωσης της χρήσης και συνεπώς εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη λειτουργία και συντήρησή τους. 
Διαβάστε εδώ ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον επιστημονικό άρθρο σχετικά με τους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στα Ψυγεία που έγραψε και επιμελήθηκε ο επί σειρά ετών Πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους, κ. Νικόλαος Χαριτωνίδης, το οποίο αποτελεί έναν χρήσιμο οδηγό απτών και απλών εφαρμογών που θα βελτιώσουν τη λειτουργία και θα εξοικονομήσουν ενέργεια στις ψυκτικές εγκαταστάσεις.