Αναζητήστε πληροφορίες:   
   
  TUV


 Νέα > Νέα 2007-2011 > ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ

Άλλη μια προσπάθεια της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους για διάδοση της γνώσης, προώθηση του κλάδου και πληροφόρηση των μελών της σχετικά με πρακτικές  λύσεις για μείωση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεών τους, έλαβε χώρα την Τετάρτη 1η Ιουνίου στο Άργος, με την Ημερίδα «Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΨΥXΟΥΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ – Ψυχρές Λύσεις Βελτίωσης Ποιότητας, Ασφάλειας  και Παραγωγικότητας».

            Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν πολλά και ποικίλα.

Έπειτα από το καλωσόρισμα του προέδρου κ. McNamara, ακολούθησε η εκτενής παρουσίαση του κ. Κ. Μπουζιάνα, Διπλ.Μηχανολόγου μηχανικού ΕΜΠ, Διευθυντή της τεχνικής εταιρίας ΄΄ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ, Κ.Μπουζιάνας-Δ.Μοσχοβίτης & ΣΙΑ Ε.Ε.΄΄, με θέμα τις πιο πρωτοποριακές, φθηνές λύσεις καταγραφής συνθηκών ψύξης (θερμοκρασία/υγρασία) στους θαλάμους και τις μεταφορές. Ο κ. Μπουζιάνας παρουσίασε πολλές πρακτικές, φθηνές και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις για καταγραφή συνθηκών συντήρησης και μεταφοράς, μια από τις απαραίτητες και ιδιαίτερα κοστοβόρες απαιτήσεις λειτουργίας των επιχειρήσεων ψύχους, με τα πιο φθηνά και εύχρηστα καταγραφικά της αγοράς.

Ακολούθησε η παρουσίαση του κ. Σ. Κορκόκιου, Director of Business Development Greece, της εταιρίας SunPower Solar Energeiaki Hellas, σχετικά με προϊόντα & Λύσεις για Βιομηχανικές Στέγες, επενδύσεις ΦΒ σε Βιομηχανικές Στεγες. Αρχικά έγινε εκτενής παρουσίαση της δράσης της εταιρίας Sunpower στον τομέα των επενδύσεων σε φωτοβολταϊκά σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, παρουσιάστηκαν τεχνικές καινοτόμες λύσεις, ενώ στη συνέχεια σε ξεχωριστή παρουσίαση, ο κ. Ν. Τζωρτζόγλου, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Heliosres, εξέτασε απο οικονομικής απόψεως μια πιθανή επένδυση ΦΒ για τα μέλη της ΕΕΒΨ στις επιχειρήσεις τους. Η παρουσίαση αυτή αποτέλεσε την πρώτη που αφορά άμεσα στην προσπάθεια της ΕΕΒΨ να εξασφαλίσει άμεσα συμφέροντα πακέτα προσφορών στα μέλη της, σε καίρια σημεία που αφορούν στο λειτουργικό τους κόστος.

          Εν συνεχεία, ο κ. Κ. Γεωργούλας,  Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Γενικός Δ/ντής CONTROL & PLANNING, ανέλυσε εκτενώς το εξαιρετικά σημαντικό θέμα της ηλεκτρικής ενέργειας, της φύσης της, των χρεώσεων, των παγίδων που προκαλούν τις περίεργες διακυμάνσεις στους λογαριασμούς και πολλά ακόμα, σε μια παρουσίαση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλους, καθώς μια λύση για εξασφάλιση φθηνότερου ρεύματος για τα μέλη της με κάθε τρόπο, αποτελεί έναν ακόμη από τους άμεσους στόχους της ΕΕΒΨ.

          Ο πρόεδρος της ΕΕΒΨ κ. McNamara, έπειτα από μια συνοπτική παρουσίαση των ιδεών για λύσεις και συμφέροντα πακέτα για τα μέλη της ΕΕΒΨ, κάλεσε την Διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρίας Executive Insurance Brokers, κα Ε. Καφφετζή και τον σύμβουλο κ. Α.Ζηκούλη, οι οποίοι αφού παρουσίασαν τη δράση της εταιρίας, ανέλυσαν και έθεσαν προς συζήτηση εξαιρετικά συμφέροντα πακέτα ασφαλίσεων, παρουσίασε πρωτοποριακή λύση για την ασφάλιση ευθύνης φύλαξης εμπορευμάτων, ειδικά επεξεργασμένη για τα μέλη της ΕΕΒΨ. Η ιδιαιτέρως κατατοπιστική παρουσίασή τους δρα επίσης επικουρικά στην προσπάθεια της ΕΕΒΨ για εξασφάλιση πακέτων για τα μέλη της, που θα μειώσουν το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεών τους.

          Ο καθηγητής ψυκτικών κ. Ε. Αναγνώστου,με την υποστήριξη του κ. F. Rinne, τεχνικού διευθυντή της εταιρίας DuPont De Nemour και ασφαλώς της αντιπροσώπου της εταιρίας στην Ελλάδα, κυρίας Φλώρας Κόντε,  με την παρουσίασή του βοήθησε στην αποσαφήνιση του τεράστιου θέματος της αντικατάστασης του ψυκτικού R22 με ή χωρίς μετατροπές του συστήματος. Ανέλυσε το θέμα των ψυκτικών ρευστών, των απαγορευμένων, των αντικαταστατών και των μελλοντικών, βοηθώντας στην κατανόηση και τη σωστή κατατόπιση στις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από το θέμα. Επίσης , ανέλυσε εκτενέστατα την όλη διαδικασία ανά περίπτωση αντικατάστασης ψυκτικών ρευστών, τόσο από τεχνική όσο και από οικονομική σκοπιά, ενώ παρουσίασε την εξαιρετική δυνατότητα αντικατάστασης του R22 σε μια ημέρα χωρίς μετατροπή του συστήματος.

          Η κα. Έρικα Ντάβου, Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ και επιστημονικός σύμβουλος βιομηχανικής ψύξης για την ΕΕΒΨ, παρουσίασε για πρώτη φορά αναλυτικά τη νέα δράση Lobbying της Ένωσης, εξήγησε τη δομή και τη λειτουργία της σε εθνικό, Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, ενώ παρουσίασε τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της δράσης για την Ένωση και επισήμανε άμεσους μελλοντικούς στόχους.  Στην πρωτοποριακή αυτή δράση για τα ελληνικά δεδομένα, η ΕΕΒΨ επιχειρεί να τονίσει την εξαιρετική σημασία του εγχειρήματος μέσα από την κατανόησή του, και τα τεράστια οφέλη των μελών της από αυτό.

Στη συνέχεια της Ημερίδας, ο κ. Β. Παπαοικονόμου, Γεωπόνος και Γενικός Διευθυντής της εταιρίας Agron ΑΕ, σε μια εύστοχη και άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία, παρουσίασε την ιστορία και τις προοπτικές της  ποιότητας, εξωστρέφειας και ασφάλειας των φρέσκων φρούτων και κηπευτικών. Παρουσίασε τη δομή και τις επιρροές της τροφικής αλυσίδας, τις νέες απαιτήσεις των καταναλωτών, ανέλυσε τα συστήματα ποιότητας τροφίμων, ενώ στην ομιλία δόθηκαν κατευθύνσεις που θα βοηθήσουν τους παραγωγούς να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις, τόσο των Αγορών του εξωτερικού, όσο και των εγχώριων αλυσίδων Λιανοπωλητών. Ο κ. Παπαοικονόμου παρουσίασε μεταξύ άλλων το εύκολο και εύχρηστο λογισμικό παρακολούθησης όλων των απαραίτητων στοιχείων που αφορούν σε καλλιεργητικές πρακτικές καθώς και αλλαγές σε νομοθεσίες ή των απαιτήσεων προτύπων ποιότητας, που έχει αναπτύξει μέσω διαδικτύου η εταιρία Agron ΑΕ.

          Ο κ. Κ. Αράπης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας AMTENCO, ανέλυσε τη μετασυλλεκτική διατήρηση της ποιότητας των φρούτων και των λαχανικών. Έπειτα από εκτενή αναφορά στα αίτια των αλλοιώσεων των οπωροκηπευτικών μετά τη συγκομιδή, τους παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα και τη συντήρηση των προϊόντων και την πορεία των προϊόντων από τον αγρό στην αποθήκη, ανέφερε τους τρόπους με τους οποίους εξασφαλίζεται διατήρηση της ποιότητας των οπωροκηπευτικών με τη μικρότερη δυνατή υποβάθμιση και με ελάχιστες απώλειες. Παρουσίασε, ακόμη, μια μεθοδολογία, όπου με χρήση όζοντος επεκτείνονται τα όρια διατήρησης οπωροκηπευτικών, καθώς και αυξάνονται οι δυνατότητες συναποθήκευσης διαφορετικών κατηγοριών.

          Τέλος, ο πρώην πρόεδρος της ΕΕΒΨ κ. Ν. Χαριτωνίδης, Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ και Διευθυντής των Ψυγείων Αλάσκα ΑΕΒΤΕ, παρουσίασε το νέο πρόγραμμα επιδοτούμενης εξειδικευμένης εκπαίδευσης σχετικά με τη βελτίωση ποιότητας, ασφάλειας και κερδοφορίας στην ψυχρή εφοδιαστική αλυσίδα. Παρουσιάστηκαν ο σκοπός και οι επιδιώξεις του προγράμματος, που δεν είναι άλλες από την άυξηση της παραγωγικότητας μέσω της επιμόρφωσης των στελεχών της επιχείρησης ψύχους και η αξιοποίηση του 100% του ανθρώπινου δυναμικού της, έγινε αναφορά στην αναλυτική θεματολογία του προγράμματος ( Βιομηχανική Ψύξη για managers, Αποτελεσματική Ψυχρή αποθήκευση και Επικερδής κοστολόγηση υπηρεσιών Ψυχρών 3PL σε ανταγωνιστικό περιβάλλον ) και αναλύθηκε ο τρόπος και τα οφέλη συμμετοχής.

          Η Ημερίδα έκλεισε με επίσκεψη την Πέμπτη 2 Ιουνίου σε δυο από τις σημαντικότερες εξαγωγικές επιχειρήσεις φρούτων της περιοχής της Αργολίδας ( Μητροσύλης ΑΕ και Φραγκίστας ΑΕ ) και σε μια παραδοσιακή τοπική μονάδα ψυχρής αποθήκευσης ( Λέκκας ΑΒΕΕΨ).

          Η ΕΕΒΨ επιθυμεί να ευχαριστήσει τους χορηγούς της και όσους παρευρέθηκαν στην ημερίδα, ενώ επιφυλλάσσεται να συνεχίσει με παρόμοιες προσπάθειες την διάδοση της γνώσης, την προώθηση των συμφερόντων των μελών της και την εξέλιξη του κλάδου της βιομηχανίας ψύχους γενικότερα.