Αναζητήστε πληροφορίες:   
   
  TUV


 Νέα > Νέα 2015 > ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΗ

 

Με παρέμβαση του βασικού μετόχου, η σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ ενέκρινε τα νέα τιμολόγια της βιομηχανίας, με επιπλέον έκπτωση όγκου επί των ετήσιων καταναλώσεων.

Βάσει της πρότασης που παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μιχάλης Βερροιόπουλος, προτάθηκαν και εγκρίθηκαν οι εκπτώσεις όγκου για ετήσιες εκπτώσεις σε γιγαβατώρες (Gwh): 

Από 0 έως 10 Gwh -έκπτωση 0%
Από 10 έως 50 Gwh -έκπτωση 4%
Από 50 έως 200 Gwh -έκπτωση 6% 
Από 200 έως 400 Gwh  - έκπτωση 8% 
Από 400 έως 700 Gwh - έκπτωση 10% 
Από 700 έως 1.000 Gwh - έκπτωση 12% 
Από 1.000 έως 2.000 Gwh  -έκπτωση 13% 
Και για πάνω από 2.000 Gwh -έκπτωση 15%. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Δημόσιας Επιχείρησης, Εμμ. Παναγιωτάκη, ενώ η αρχική πρόταση – εισήγηση του ΔΣ της ΔΕΗ οδηγούσε σε 7 διαφορετικά τιμολόγια,με την πρόταση του μετόχου διαμορφώνονται πλέον 56 διαφορετικές κατηγορίες,χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση ακόμη η ΔΕΗ να απαντήσει στο ερώτημα εάν οι εκπτώσεις αυτές οδηγούν σε τιμολόγηση κάτω από το οριακό κόστος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της ΔΕΗ το πλήθος των τιμολογίων που προκύπτουν μετά τη σημερινή απόφαση, ακολουθεί τις πρακτικές που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες και αγορές και ως εκ τούτου δεν εγείρεται θέμα με το οριακό κόστος της Επιχείρησης και δεν υπάρχει έδαφος για οποιαδήποτε παρέμβαση τωνευρωπαϊκών οργάνων για ζητήματα ανταγωνισμού.

Σημειωτέον,η ΓΣ της ΔΕΗ ενέκρινε τη συνέχιση της ηλεκτροδότησης της Αλουμίνιον ενόψειτης απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το θέμα καθώς και τωνδιαπραγματεύσεων που θα ξεκινήσουν όσον αφορά το τιμολόγιο στησυγκεκριμένη βιομηχανία.

Επίσης,ενέκρινε τη δωρεά μέρους του τροφείου που χορηγήθηκε στους εργαζόμενουςτης ΔΕΗ για τη σίτιση παιδιών σε σχολεία για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικήςκρίσης.

[ΠΗΓΗ:http://energypress.gr/]