Αναζητήστε πληροφορίες:   
   
  TUV


 Νέα > Νέα 2007-2011 > ΠΙΕΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΥΔΡΟΦΘΟΡΑΝΘΡΑΚΩΝ (F-GASES)
Συνεχίζονται πυρετωδώς οι συζητήσεις και οι τροποποιήσεις των υπάρχοντων κανονισμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη δημιουργία του πλάνου σταδιακής κατάργησης της χρήσης των αερίων του θερμοκηπίου ( F-Gases ), δηλαδή των αερίων εκείνων που οι εκπομπές τους συμβάλλουν στην παγκόσμια θέρμανση. Μετά την κατάργηση των υδροχλωροφθορανθράκων (HCFCs, μεταξύ των οποίων το ''αγαπημένο'' στις εφαρμογές ψύξης και κλιματισμού R22), έρχεται η κατάργηση των υδροφθορανθράκων (HFCs), που σημειωτέον αποτέλεσαν αντικατάσταση των HCFCs στην αρχή της κατάργησης των τελευταίων. 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση Βιομηχανιών Ψύχους ( ECSLA ) βρίσκεται σε διαρκή συζήτηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ασκώντας σημαντικές πιέσεις για την ομαλή απεξάρτηση των βιομηχανιών ψύχους από τα F-Gases, επισημαίνοντας τις δυσκολίες που θα αντιμετωπιστούν κατά τη στροφή σε νέες τεχνολογίες. Ειδικά ερωτηματολόγια συντάσσονται και αποστέλλονται ήδη, απευθείας στις επιχειρήσεις-μέλη για τις απόψεις τους επί του θέματος και σύντομα η Ελληνική Ένωση Βιομηχανιών Ψύχους θα αποστείλει την Ελληνική Έκδοση στα μέλη της για τις δικές τους απόψεις.
Για το καίριο αυτό ζήτημα και λεπτομέριες σχετικά με την ανάγκη στροφής σε χρήση φυσικών ψυκτικών ρευστών έναντι των F-Gases, διαβάστε το αναλυτικό άρθρο του Πρώην Προέδρου της ΕΕΒΨ κ. Νίκου Χαριτωνίδη εδώ.