Αναζητήστε πληροφορίες:   
   
  TUV


 Νέα > Νέα 2004 - 2006 > ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ κ. ΦΩΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ
Τη δέσμευση για χρηματοδότηση από τον Αναπτυξιακό Νόμο όλων των επενδύσεων, που πληρούν τις προϋποθέσεις ενίσχυσης και για την υποστήριξη με κάθε τρόπο του επιχειρηματικού και επενδυτικού ενδιαφέροντος ανέλαβε μιλώντας στην εκδήλωση του “ΚΕΡΔΟΥΣ” ο υφυπουργός Οικονομίας, Χρήστος Φώλιας. “Φέρτε εσείς επενδύσεις και εμείς θα βρούμε τα χρήματα για να τις χρηματοδοτήσουμε. Στην προοπτική του τόπου, στην ευημερία της Ελλάδας, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας δεν υπάρχει όριο. Αν υπάρχουν επενδύσεις θα υπάρχουν και λεφτά, αν υπάρχει επιχειρηματικό και επενδυτικό ενδιαφέρον θα το υποστηρίξουμε”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Φώλιας. Πρόσθεσε, δε, ότι όραμα της κυβέρνησης είναι η επένδυση στην περιφερειακή ανάπτυξη και στόχος η ανάδειξη της επιχειρηματικότητας. “Η επιχειρηματικότητα βρίσκεται στο σημείο ψύξεως. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα εύκρατο επιχειρηματικό περιβάλλον για να μπορέσει η επιχειρηματικότητα να ανθίσει”, τόνισε ο κ.Φώλιας.

Σύμφωνα με τον κ. Φώλια, ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος είναι απλός, ολοκληρωμένος και αυτοτελής, καθώς πρόκειται για ένα κατανοητό κείμενο, εύληπτο για όλους με λίγα άρθρα και το πιο σημαντικό, χωρίς παραπομπές σε παλαιότερους νόμους. Είναι ένας νόμος αυθύπαρκτος, ένα νόμος που ξεκινάει από την αρχή. 

 
Ο υφυπουργός Οικονομίας τόνισε ότι για πρώτη φορά εξαντλούνται τα ανώτατα όρια των ενισχύσεων σύμφωνα με τις δυνατότητες που προβλέπει ο εγκεκριμένος από την Ευρωπαϊκή Ένωση χάρτης των περιφερειακών ενισχύσεων. Το γεγονός ότι ο προηγούμενος Αναπτυξιακός Νόμος δεν εξαντλούσε αυτά τα περιθώρια και αυτές τις δυνατότητες ήταν ένα σημαντικότατο μειονέκτημα που τώρα αίρεται με σκοπό την ενδυνάμωση της επενδυτικής δραστηριότητας. Επιπλέον, όπως ανέφερε ο κ. Φώλιας, χαρακτηριστικό παράδειγμα της απλοποίησης του νόμου είναι ότι οι επιλέξιμες επενδύσεις κατατάσσονται σε πέντε κατηγορίες, κατ΄αντιστοιχία του χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων.
 
Με αυτόν τρόπο αποφεύγεται η μεγάλη πολυπλοκότητα και η περιπτωσιολογία του προηγούμενου νόμου και σε πολλές περιπτώσεις δίνεται η δυνατότητα να αυξάνονται οι παρεχόμενες ενισχύσεις εντός των επιτρεπόμενων από την Ε.Ε. ορίων.
 
Σημαντική επίσης διαφοροποίηση του νέου Αναπτυξιακού είναι η κατάργηση της διάκρισης μεταξύ “παλαιών” και “νέων” επιχειρήσεων ως προς την πρόσβαση σε όλες τις κατηγορίες κινήτρων. Με τον τρόπο αυτό αίρεται μια σημαντική στρέβλωση του παρελθόν