Αναζητήστε πληροφορίες:   
   
  TUV


 Νέα > Νέα 2004 - 2006 > ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Από 1-1-2006 θα εφαρμοστεί στα Κράτη - Μέλη ο Κοινοτικός Κανονισμός 852/2004 περί κανόνων Υγιεινής Τροφίμων. Ο σκοπός του Κανονισμού είναι να επιβάλει μια εναρμονισμένη πολιτική, που να εγγυάται την ασφάλεια των τροφίμων, από τη παραγωγή, μέχρι το τραπέζι του καταναλωτή. Οι κανόνες αυτοί πρέπει να εφαρμόζονται, τόσο στις Ενδοκοινοτικές συνδιαλλαγές, όσο και σε αυτές με τρίτες χώρες. Θεσμοθετούνται οι αρχές HACCP, καθώς επίσης και οι Οδηγοί καλής Πρακτικής για κάθε κλάδο τροφίμων. Πατήστε εδώ για να δείτε μια συνοπτική παρουσίαση του κανονισμού 852/2004, ενώ επισκεφθείτε τη Βιβλιοθήκη μας για το πλήρες κείμενο του Κανονισμού.

Η Ένωσή μας είναι στη πρώτη γραμμή ενημέρωσης μέσω της European Cold Storage & Logistics Association (ECSLA), της οποίας είναι μέλος. Καλούνται τα μέλη μας να επισκέπτονται της ενότητα "ECSLA" της Βιβλιοθήκης μας για να βλέπουν τις τελευταίες εξελίξεις. Σήμερα καταχωρήθηκε το τελευταίο Ενημερωτικό Δελτίο.