Αναζητήστε πληροφορίες:   
   
  TUV


 Νέα > Νέα 2007-2011 > ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Η Βρετανική Ομοσπονδία Κατεψυγμένων Τροφίμων (BFFF- British Frozen Food Federation), πρότεινε την  αύξηση της θερμοκρασίας αποθήκευσης στα κατεψυγμένα τρόφιμα, στα πλαίσια της προσπάθειας μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας. Οι τρέχοντες κανονισμοί για την ασφάλεια τροφίμων της ΕΕ αναφέρουν την υποχρέωση αποθήκευσης στους  -18°C ή χαμηλότερα, αλλά η BFFF προσπαθεί να πείσει τους νομοθέτες για να αυξηθεί η θερμοκρασία σε  -15°, επικαλούμενη το γεγονός ότι η ανάπτυξη των μικροβίων σταματάει κάτω από  -5°C.

 

Παρόλο που το περιβάλλον αποτελεί ένα καυτό σύγχρονο θέμα, είναι πολύ δύσκολο οι τρέχοντες κανονισμοί να αλλάξουν σύντομα. Ωστόσο, οι χειριστές των Ψυκτικών Αποθηκών μπορούν να υιοθετούν άλλα μέτρα για να εξοικονομήσουν ενέργεια, όπως :

·         να εξετάζουν αυστηρά την απόδοση του ψυκτικού συγκροτήματος,

·         να χρησιμοποιούν ειδικές κουρτίνες από μονωτικό υλικό ή αεροκουρτίνες,

·         να βελτιστοποιούν τις τεχνολογίες στις αποβάθρες φόρτωσης (docks),

·         να εξετάζουν εναλλακτικούς τρόπους ενέργειας  όπως την Αιολική ή την ηλιακή.

 

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα όλων αυτών των μέτρων θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος ψυκτικής αλυσίδας.

 

Πηγή: Cold Connection 9/1/2008