Αναζητήστε πληροφορίες:   
   
  TUV


 Νέα > Νέα 2007-2011 > Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΕΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Η ακτινοβολία τροφίμων (Food Irradiation)  δεν είναι  ακόμα ευρέως αποδεκτή στην Ευρώπη. Μέχρι τώρα, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  μόνο 10 χώρες της ΕΕ έχουν εγκαταστάσεις ακτινοβολίας τροφίμων.

 

Η τεχνολογία λαμβάνεται από τη βιομηχανία ως μέσο εξασφάλισης της ασφάλειας των τροφίμων και αύξησης της ζωής του προϊόντος και οι  καταναλωτές από τις ΗΠΑ και τις άλλες χώρες φαίνονται όλο και περισσότερο πρόθυμοι να την δεχτούν.

 

Εντούτοις, οι ευρωπαϊκοί καταναλωτές είναι ακόμα καχύποπτοι  για αυτή  τη μέθοδο  και αυτό έχει κάνει τις κυβερνήσεις απρόθυμες να εγκρίνουν τις εγκαταστάσεις.

 

Οι δημόσιες ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην υγεία από αυτή την τεχνολογία - που ενισχύεται από τις εκστρατείες των  οργανώσεων ενάντια στην ακτινοβολία  - έχουν δημιουργήσει  προβλήματα στις πολυεθνικές επιχειρήσεις τροφίμων, ιδιαίτερα επειδή  πρέπει να εξετάζουν τη  διαφορετική  νομοθεσία και τους περιορισμούς κατά την παραγωγή και το μάρκετινγκ των προϊόντων τους στις διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.

 

ΠΗΓΗ: Cold Connection, IARW, 13/6/2007