Αναζητήστε πληροφορίες:   
   
  TUV


 Νέα > Νέα 2007-2011 > ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΡΑΦΙ ΤΟΥ ΨΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ

Νορβηγοί επιστήμονες αναπτύσσουν σύγχρονες μεθόδους συντήρησης, με σκοπό  να επιμικύνουν τη ζωή των ψαριών και του κρέατος, μειώνοντας παράλληλα τα έξοδα αποθήκευσης και μεταφοράς. Η συμβατική αποθήκευση των ψαριών απαιτεί τριμμένο πάγο, ο οποίος αυξάνει το βάρος των προϊόντων που μεταφέρονται και μπορεί να οδηγήσει στη μόλυνση όταν λιώνει.

 

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι σύγχρονες μέθοδοι συντήρησης για το ψάρι ή το κρέας σε έναν ή δύο βαθμούς κάτω από μηδέν (super chilling), τα κρατά φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα. Σύμφωνα με τις δοκιμές, η φρεσκάδα των φιλέτων σολομού μπορεί να επεκταθεί μέχρι πέντε ημέρες, ενώ η ζωή του χοιρινού κρέατος αυξήθηκε στις 26 ημέρες.

 

Πηγή: ColdStoreDesign.com  ,  Μάρτιος 2007