Νορβηγοί επιστήμονες αναπτύσσουν σύγχρονες μεθόδους συντήρησης, με σκοπό να επιμικύνουν τη ζωή των ψαριών και του κρέατος, μειώνοντας παράλληλα τα έξοδα αποθήκευσης και μεταφοράς. Η συμβατική αποθήκευση των ψαριών απαιτεί τριμμένο πάγο, ο οποίος αυξάνει το βάρος των προϊόντων που μεταφέρονται και μπορεί να οδηγήσει στη μόλυνση όταν λιώνει.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι σύγχρονες μέθοδοι συντήρησης για το ψάρι ή το κρέας σε έναν ή δύο βαθμούς κάτω από μηδέν (super chilling), τα κρατά φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα. Σύμφωνα με τις δοκιμές, η φρεσκάδα των φιλέτων σολομού μπορεί να επεκταθεί μέχρι πέντε ημέρες, ενώ η ζωή του χοιρινού κρέατος αυξήθηκε στις 26 ημέρες.
Πηγή: ColdStoreDesign.com , Μάρτιος 2007
|