Αναζητήστε πληροφορίες:   
   
  TUV


 Νέα > Νέα 2004 - 2006 > ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΝΩΠΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Το ζωντανό κύτταρο είναι η έδρα σύνθετων βιοχημικών μεταβολών και μετατροπής ενέργειας. Το σύνολο δε αυτών των μεταβολών αποτελεί το μεταβολισμό. Γενικά τα φυτικά όργανα όταν συλλεχθούν ή συγκομισθούν, υφίστανται μια σειρά μεταβολών που οδηγούν στην ποιοτική τους υποβάθμιση.  Η ένταση των μεταβολών αυτών επηρεάζεται από παράγοντες του περιβάλλοντος που αναπτύχθηκαν τα φυτικά όργανα (κλίμα, λίπανση κ.α), από φυσιολογικούς παράγοντες (ποικιλία κ.α) καθώς και από τις συνθήκες συντήρησης (θερμοκρασία, σχετική υγρασία κ.α).

Δείτε περισσότερα για τους παράγοντες που επηρεάζουν τη ποιότητα των "ζωντανών" προϊόντων (φρούτα - λαχανικά), όπως η αναπνοή, η υγρασία και το αιθυλένιο, στο άρθρο του μέλους μας - μεταπτυχιακού σπουδαστή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Λευτέρη Χατζή. Πατήστε εδώ για να επισκεφθείτε τα άρθρα των μελών μας (ελεύθερη πρόσβαση).