Αναζητήστε πληροφορίες:   
   
  TUV


 Νέα > Νέα 2004 - 2006 > ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΡΕΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Οι αρχές στη Γερμανία  κατέσχεσαν 50 τόνους ύποπτου κατεψυγμένου κρέατος σε δύο επιχειρήσεις στη Βαυαρία την προηγούμενη εβδομάδα. Μια από τις επιχειρήσεις προμήθευσε  πελάτες σε ολόκληρη τη Γερμανία και την Ευρώπη. Το κρέας ανακαλύφθηκε μετά από μια ανώνυμη πληροφορία. Μέρος της ποσότητας ξεπερνούσε τα τέσσερα έτη από την ημερομηνία λήξης του.


Η VDKL (Γερμανική Ένωση ψυχρής αποθήκευσης και logistics) αντιμετωπίζει πολιτική πίεση και πίεση από τα ΜΜΕ. Το κύριο μήνυμα της Γερμανικής Ένωσης είναι ότι η πλειοψηφία των χώρων κατάψυξης ακολουθούν την αυστηρή νομοθεσία πάνω στην ασφάλεια τροφίμων και ζωοτροφών  και τον κώδικα πάνω στις ορθές πρακτικές. Ο κλάδος των ψυχρών αποθηκών δεν πρέπει να θίγεται, επειδή μερικές επιχειρήσεις οργανώνουν ένα παράνομο εμπόριο.  Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ακολουθούν στενά το ζήτημα.


Η
Euro Freeze, ο χώρος κατάψυξης της Βόρειας Ιρλανδίας που έκλεισε πέρυσι το Νοέμβριο, αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για εγκληματική συμμετοχή  στη παράνομη ανασυσκευασία και αναεπισήμανση κρέατος. Το δικαστήριο διέταξε τη καταστροφή του κρέατος που βρέθηκε στην επιχείρηση. Συγχρόνως, οι αρχές προσπαθούν ακόμα να ιχνηλατήσουν το υπόλοιπο κρέας που εξήχθη από την Euro Freeze.


ΠΗΓΗ : e-Cold  Facts - European division, 2006#6 και εγκύκλιος ECSLA 5-9-06