Αναζητήστε πληροφορίες:   
   
  TUV


 Νέα > Νέα 2004 - 2006 > ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΜΑΡΟΥΛΙΩΝ

Είναι γνωστό, ότι στα περισσότερα λαχανικά, το χρώμα είναι μια από τις σημαντικότερες ποιοτικές παραμέτρους. Η φρεσκάδα του προϊόντος έχει μονοσήμαντη σχέση με το χρώμα του. Το σωστό χρώμα δηλώνει φρέσκο προϊόν.

Ποιο όμως είναι το σωστό χρώμα ? Είναι φανερό ότι στην έννοια υπάρχει έντονη υποκειμενικότητα. Η συνήθης πρακτική είναι η αξιολόγηση να γίνεται από έμπειρα άτομα ποιοτικού ελέγχου. Πόσες φορές όμως μπορεί να κάνουν λάθος ? Ή πόσες φορές μπορεί να απορρίψουν ένα σωστό προϊόν από λάθος εκτίμηση ? Και τι γίνεται αν δεν υπάρχουν τα άτομα αυτά ?

Ευτυχώς, η εξέλιξη της επιστήμης μας προσφέρει αντικειμενικές μεθοδολογίες για τέτοιες αξιολογήσεις. Το συνδεδεμένο μας μέλος - Σπουδαστής κ. Ελευθέριος Χατζής, μαζί με καθηγητές και συνεργάτες του, έκανε μεταπτυχιακή έρευνα στη Γεωπονική Σχολή, σχετικά με την αξιολόγηση μαρουλιών με χρωματόμετρο και ψηφιακή εικόνα. Πατήστε εδώ για να δείτε περίληψη της εργασίας αυτής, που δημοσιεύτηκε και στο Πανελλήνιο Συνέδριο Γεωργικής Μηχανικής.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με κ. Χατζή, τα στοιχεία του είναι καταχωρημένα στην ιστοσελίδα μας - συνδεδεμένα μέλη.

Η Ένωση δίνει πάντα ιδιαίτερη σημασία στο ερευνητικό έργο και θα συνεχίσει τις συνεργασίες της με τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.