Αναζητήστε πληροφορίες:   
   
  TUV


 Νέα > Νέα 2004 - 2006 > ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΜΕ Ν/Σ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

     Το πλήρες άνοιγμα της ηλεκτρικής αγοράς ενέργειας επιτυγχάνεται με το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε αρχές Νοεμβρίου στη Βουλή από τον υπουργό Ανάπτυξης, Δ. Σιούφα και αφορά στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Σε συνδυασμό με την έκδοση, τον περασμένο Μάιο, του νέου Κώδικα Διαχείρισης του Συστήματος και Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας, ολοκληρώνεται το θεσμικό πλαίσιο απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρισμού.
     Με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου, ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, δήλωσε πως “δημιουργείται, πλέον, ένα σύγχρονο πλαίσιο, ελκυστικό για επενδύσεις μεγάλης κλίμακας στην ηλεκτροπαραγωγή. Τα οφέλη για την απασχόληση και τους καταναλωτές είναι προφανή. Ενισχύεται ο ανταγωνισμός και, σταδιακά, μέχρι τον Ιούλιο του 2007, όλοι οι καταναλωτές αποκτούν τη δυνατότητα επιλογής του προμηθευτή τους”.
     Στο νέο πλαίσιο της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας καθιερώνεται η ελευθερία επιλογής του προμηθευτή για όλους τους καταναλωτές από την 1η Ιουλίου 2007. Παρέχεται η δυνατότητα κατασκευής νέων μονάδων παραγωγής ηλεκτρισμού και απευθείας γραμμών από ιδιώτες επενδυτές, καθώς και η δραστηριοποίηση νέων προμηθευτών. Ρυθμίζονται θέματα σχετικά με την οργάνωση της πρόσβασης στα ηλεκτρικά δίκτυα, τη διαχείριση των δικτύων μεταφοράς και διανομής και τον αποτελεσματικό νομικό και λειτουργικό διαχωρισμό των διαχειριστών του συστήματος μεταφοράς και του δικτύου διανομής  (
ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ: Ενημερωτικό Δελτίο Νο 68 Β.Ε.Π.)

H Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (Ο.Κ.Ε.) έχει δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα της (www.oke.gr) τη γνωμοδότησή της για το το Σχέδιο Νόμου “Επιτάχυνση της διαδικασίας απελευθέρωσης της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας”. Πατήστε εδώ και κατόπιν επιλέξτε "Παράρτημα 2 - Γνώμες τις ΟΚΕ" για να διαβάσετε τη γνωμοδότηση.